روز جهانی زبان اشاره

روز جهانی زبان اشاره
دسته بندی : رویدادها

پس از اعلامیه سازمان ملل متحد (UN)، فدراسیون جهانی ناشنوایان (WFD) از این پس هر سال در تاریخ ۲۳ سپتامبر به عنوان بخشی از هفته بین المللی ناشنوایان، روز جهانی زبان اشاره را گرامی می دارد.

صدها زبان نشانه در سراسر جهان وجود دارد و این روز جدید و رسمی به تقویت نیاز مداوم برای گنجایش، برابری و دسترسی بیشترِ بیش از ۴۰۰ میلیون ناشنوا و کم شنوا در سراسر جهان به این زبان کمک خواهد کرد.

همان طور که افراد شنوا به زبان گفتاری وابسته‌اند، زندگی، تجربیات و موفقیت های افراد ناشنوا نیز به گونه‌ای جدایی‌ناپذیر به زبان اشاره مرتبط است.

به گزارش بیزینس اینسایدر، سازمان ملل متحد و فدراسیون جهانی ناشنوایان با انتشار اعلامیه جدید مبنی بر گرامی داشت روز جهانی زبان اشاره در ۲۳ سپتامبرِ هر سال، اقدامی جدی کرده و میلیون‌ها نفر ناشنوا در سراسر جهان برای تایید و گرامی داشت اولین روز زبان بین المللی اشاره در سرویس ارتباطی ناشنوایان ثبت نام به عمل آورده‌اند.

گروه خدمات عرفان سلامت

جالب اینجاست که زبان اشاره مورد استفاده برای ناشنوایان در مناطق مختلف کشور با هم فرق دارد و جالب تر از آن که هنوز یک زبان اشاره مورد وفاق تمام حوزه های فعال در زمینه ناشنوایان وجود دارد و این مساله مشکلات زیادی را برای ناشنوایان ایجاد کرده است به طورمثال بسیاری از آنان زبان اشاره مورد استفاده در صدا و سیما را متوجه نمی شوند که البته این اشکال فقط مخصوص صدا و سیما نیست به طورمثال اگر ناشنوایی سر و کارش به دادگاه بیفتد و بخواهد از حق خود دفاع کند، زبان اشاره یکسانی وجود ندارد که مترجم های زبان اشاره بخواهند از آن استفاده کنند و مشاهده شده است که گاهی فرد ناشنوا حتی زبان اشاره مورد استفاده مترجم خود را متوجه نمی شود که این امر به ویژه در مسائل حقوقی و قضائی ممکن است ناشنوا را با مشکلات متعددی روبرو سازد.

مترجم های زبان اشاره برای ناشنوایان چندان در دسترس نیست و عموما خانواده های ناشنوایان هستند که نقش مترجم آن‌ها را به عهده میگیرند اما مگر یک عضو خانواده تا چه حد می تواند یک ناشنوا را در فعالیت های روزمره همراهی کند. البته اختلاف در زبان اشاره در همه مناطق دنیا وجود دارد و براساس آمار فدراسیون جهانی ناشنوایان، آن‌ها در مجموع، بیش از ۳۰۰ زبان مختلف را به کار می برند. اما هر جامعه ای تلاش کرده است تا یک زبان مورد وفاق و یکسان برای ناشنوایان ایجاد کند و البته آموزش های پس از آن نیز مهم است. چراکه تنها داشتن یک زبان اشاره یکسان برای «به کار بردن» آن کافی نیست بلکه آموزش ها هم در سطح مدارس و هم در سطح جامعه برای بزرگسالان ناشنوایی که به هر دلیل از آموزش های مدرسه ای بازمانده اند، لازم و ضروری است.

کنوانسیون حقوق افراد دارای معلولیت، استفاده از زبان اشاره را ترویج می کند که این امر روشن می سازد که زبان‌ اشاره با زبان‌های گفت‌وگو برابر هستند و کشورهای عضو را موظف می کنند که یادگیری زبان اشاره را تسهیل کنند و هویت زبانی جامعه ناشنوا را شکل و توسعه دهند.

زبان اشاره حقی برای همه کودکان، زنان، سالمندان و تمام افراد ناشنوا و حتی شنوا است که می خواهند با یکدیگر تعامل داشته باشند.

امید می رود سازمان های مسئول با همکاری تشکل های مردم نهاد، دستیابی به تمام امور مربوط به حقوق ناشنوایان در رابطه با زبان اشاره مانند «داشتن زبان اشاره یکسان»، «آموزش های رایگان یا کم هزینه زبان اشاره» و «در دسترس بودن مترجم های زبان اشاره» را تسهیل کنند.

منابع:خبرگزاری دانشجویان ایران – خبرگزاری جمهوری اسلامی – WikipediA

نظرات کاربران

نظرات و پیشنهادات خود را در ارتباط با خدمات عرفان سلامت با ما در میان بگذارید .

*
*
*
*

کارشناسان ما در اسرع وقت پاسخگوی پیام های شما خواهند بود .

021-72948 پاسخگویی شبانه روزی